de uitvinder
Een uitvinder die bedenkt dingen en is meestal handig in dingen maken. Uitvinders zijn vaak heel erg slim. Een uitvinder maakt dingen die erg nuttig zijn voor de mens. Een uitvinder verbaast vaak andere mensen met zijn uitvinding.
kenmerken van een uitvinder zijn:
1. Dat hij snel een probleem onderkent.
2. Dat hij zijn technische kennis en/of creativiteit wil gebruiken om het probleem op te lossen.
3. Dat hij daarbij al zeker een keer in zijn leven succesvol is geweest met een uitvinding maken.
Soms werken uitvinders de hele nacht door omdat ze heel graag iets willen uitvinden.
Soms vinden ze iets uit dat met toeval gebeurt.
Hoe thee is ontstaan:
Dat gebeurde bij thee, een meneer was wat water aan het warm maken (ze hadden toen nog geen waterkokers) en toen ging die wat anders doen intussen viel er een blaadje in, hij proefde het en vond het wel lekker dus besloot om het aan iedereen te gaan vertellen en hij noemde het thee. Zo zijn er veel meer smaken van thee. Nu zitten we ook soms nog wel eens met een kopje thee op de bank.
Hoe buskruit is ontstaan:
Er was tweeduizend een chinese kok bezig met het voorbereiden van een etensmaal en toen morste hij wat hij wat salpeter (salpeter werd vroeger gebruikt bij het koken in plaats van zout). De salpeter werd na deze ongelukkige actie gehusseld met zwavel en houtskool. Dit viel in het vuur en dan nu 1 keer raden wat er toen gebeurden. Juist, er was een luide knal te horen. Dit noemt men tegenwoordig buskruit en het is het belangrijkste ingredient vuurwerk te maken. China is nu nog steeds het land van het vuurwerk want 90% van al het vuurwerk dat op de wereld word gemaakt komt van de Chinese afstandigheden.
De uitvinding van een ijsje.
Tja hoe kan het ook anders dat een ijsje uitgevonden is door een kind. Dat was de 11 jarige Frank Epperson overkomen. Zij liet een glad soda water poeder staan in de winter en toen zag ze het en toen was het een ijsje geworden. Ook een uitvinding met toeval dus.
Hoe chips zijn ontstaan:
Een klant in New York bleef maar klagen dat zijn gefrituurde aardappelen te dik waren. Uit frustratie koos de kok van het restaurant, George Crum, er uiteindelijk om de aardappelen zo dun mogelijk te snijden en het vervolgens te frituren. En daarna gooide hij ze vol met zout in de hoop de lastige klant een lesje te leren. Maar de 'lastige' klant vond het heerlijk dus de kok besloot het wereldwijd aan iedereen te laten zien. En zo kwam de chip tot leven op Aarde.
Reacties
thee
Reactie plaatsen